Valikko Sulje

Maalivahdin hieno maali ei auttanut – Sporting voitti Portugalin cupin

Muutaman viime viikon aikana on käsitelty Espanjan cup ja Italian cup, joten tänä viikonloppuna oli Portugalin cupin aika. Portugalin cup eli Taca de Portugal pelataan perinteisenä cup kilpailuna eli ensimmäisillä kierroksilla pienemmät seurat pääsevät haastamaan suurempiaan. Maalivahtiblogin puolella kirjoitetun jutun alkukierroksilta voi lukeä tästä. Lopulta cupin finaaleihin selvisi kahdeksan joukkuetta, kaikki joukkueet pääsarjasta. Finaaliviikonloppu pelattiin Gondomarin hallissa, lähellä Portoa.

Puolivälierissä Burinhosa voitti rankkareilla Modicuksen 5-5 (3-2), Sporting voitti Belenensesin 2-1, Benfica voitti Quinta dos Lomboksen 4-1 ja AD Fundao voitti Futsal Azemeiksen 7-2. Välierissä Burinhosa taipui Sportingille 2-3, sekä AD Fundao kaatui Benfican käsittelyssä 1-2 lukemin. Finaalissa nähtiin näin ollen jälleen Sportingin ja Benfican välinen näytös.

Finaalissa nähtiin lopulta kaikkea mahdollista ja se päättyi 40 minuutin pelin jälkeen 4-4 lukemiin. Maalinteon makuun oli päässyt jopa Benfican brasilialainen maalivahti Roncaglio upealla laukauksellaan. Jatkoajan jälkeen tulostaululla kuitenkin komeilivat 5-5 numerot, joten rankkareilla jatkettiin iltaa. Lopulta Sportingin toinen maalivahti Gonçalo nappasi Robinhon vedon jalalla kiinni ja seuraavana vetäjänä Alex Merlim naulasi kannun Lissabonin vihreälle puolelle. Katso upea maalikooste alta (jos upotus ei näy niin tästä linkistä).

Finaalin kokoonpanot voit katsoa vielä alta.

Kuva: www.zerozero.pt, artikkelikuva: kuvakaappaus maalikoosteesta.

Lisää maaleja tekevistä maalivahdeista voit lukea Jukka Kytölän blogista:
https://futsalfratelli.blogspot.com/2019/03/kun-maalivahti-lentaa-miten-kaantaa.html?m=1