Valikko Sulje

Tämä on maailman kovin liiga!

Mikä on LNFS?

LNFS eli Liga Nacional Fútbol Sala on Espanjan korkein futsalin sarjataso. Liigalla on Espanjassa pitkät perinteet ja sitä onkin pelattu jo vuodesta 1989 alkaen. Espanjan liigaa pidetään maailman kovimpana sarjana futsalissa ja tätä väitettä tukee myös sarjan joukkueiden menestys Uefa Futsal Cupissa, sekä Espanjan maajoukkueen menestys arvokisoissa. Kuluneen vuoden Slovenian EM-kisoissa Espanja sijoittui hopealle Portugalin jälkeen ja Uefa Futsal Cupissa on välierissä jäljellä vielä FC Barcelona Lassa, sekä Inter Movistar. Nämä joukkueet kohtaavat myös 20.4 käytävässä ottelussa, josta voittaja jatkaa finaaliin.

lnfsjaenmovistarcupMovistar Inter FS vastaan Jaén Paraíso Interior. Kuva: www.lnfs.es

 

Kuinka pelataan?

Liiga pelataan 16 joukkueen sarjana syksystä kevääseen. Jokainen joukkue kohtaa toisensa kaksi kertaa runkosarjassa, jonka jälkeen pelataan pudotuspelit kahdeksan parhaiten runkosarjassa sijoittuneen joukkueen kesken. Runkosarjan kaksi heikointa joukkuetta jatkaa matkaa seuraavaksi kaudeksi alaspäin Segundaan.

sarjataulukko 22.3.2018

Sarjatilanne 21.3.2018 kuusi kierrosta ennen runkosarjan päätöstä.

 

Kuka pelaa?

Sarjasta puhuttaessa puhutaan yleensä kolmen joukkueen olevan ylitse muiden. Myös tänä vuonna runkosarjan kärjessä keikkuvat Madridilainen Movistar Inter, FC Barcelona Lassa, sekä ElPozo Murcia. Näistä kolmesta joukkueesta muodustuu myös pitkälti Espanjan maajoukkueen runko, mutta silti ei sovi unohtaa myös kärkikolmikon takaa tulevia haastajia. Espanjan kokoisessa maassa laadukkaita pelaajia riittää useisiin joukkueisiin. Tästä hyvänä esimerkkinä on tämän kauden Espanjan Cupin voittoon yltänyt Jaén Paraíso Interior, joka voitti finaalissa Movistar Interin jatkoajan jälkeen 4-3.

Viime kauden päätteeksi Movistar Inter pääsi juhlimaan Espanjan mestaruutta 12. kertaa seura historiansa aikana. Tälläkin kaudella Interin suurimpana tähtenä taituroi maailman parhaana futsal pelaajana palkittu Ricardinho. Muuten joukkue koostuu pitkälti Espanjan maajoukkuepelaajista kuten Carlos Ortiz, Bebe, Pola, Solano ja maalivahti Herrero. Lisäksi joukkueesta mainittakoon brasilialais pivot Humberto.

FC Barcelona Lassa päätyi hopealle häviten finaalissa Interille otteluvoitoin 3-2. Barcelonan viimeisimmät kulta-ajat sijoittuvat vuosille 2010-2013, jolloin se voitti kolmesti peräkkäin mestaruuden. Tällä kaudella Barçan riveissä mestaruutta metsästävät Espanjan maajoukkueestakin tutut Tolrà, Joselito, Rivillos, maalivahti Paco Sedano, sekä Venäjän maajoukkueen brasilialaistaustainen Esquerdinha.

Tällä hetkellä toisena oleva ElPozo Murcia on myös sarjan perinteisiä kestomenestyjiä. Murcialaisten edellisestä mestaruudesta on vierähtänyt jo seitsemän kautta aikaa, mutta sitä ennen he saavuttivatkin viiteen kauteen neljä mestaruutta. ElPozon miehistöstä Espanjan paidassakin EM-parketilla viilettivät Miguelín, sekä Alex.

ricardinhovsjaenRicardinho. Kuva: www.lnfs.es

 

Jornada 25

Runkosarjassa pyörähtää tulevana viikonloppuna jo 25 jornada eli pelikierros. Kierroksen helmenä toisena oleva ElPozo Murcia isännöi sunnuntaina sarjakärki Movistar Interiä. Vierasvoitolla Inter kasvattaisi runkosarjan johtonsa jo entistä turvallisempiin lukemiin, mutta Murcialaisten voitolla piste-ero kaventuisi vain yhteen pisteeseen. Toisessa huippuottelussa kohtaavat perjantaina sarjanelonen CA Osasuna Magna ja kolmantena oleva FC Barcelona Lassa. Molemmat pelit televisioidaan tuttuun tapaan ja livestreamia tulee todennäköisesti tarjolle osoitteisiin: http://www.lnfsdirecto.es/ tai http://www.lnfstv.es/

Osoitteet ovat LNFS:n virallisia sivustoja ja niistä näkyykin paljon huippupelejä Espanjan liigasta. Seuraamalla Futsalia twitterissä pyrimme jakamaan linkkejä huippuotteluihin!

interjaencupinpeliTunnelmaa Espanjan Cupin finaalista. Kuva: www.lnfs.es

Edellisen kierroksen komeimmat maalit voit katsoa täältä:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QFkREImMpF0&w=560&h=315]