Valikko Sulje

Huuhkajien pelaajat futsalissa

Huuhkajien pelaajat futsalissa

Futsal ja jalkapallo samassa lauseessa tarkoittaa yleensä myös Messin, Neymarin ja Cristiano Ronaldon mainitsemista. Nämä suuret jalkapallotähdet ovat haastatteluissa useasti kertoneet harrastaneensa toisena lajina jossain kohti uraansa futsalia. Futsalmaailma sivusto selvitti onko kotimaisilla Huuhkaja tähdillä taustaa futsalista.

Robert Ivanov (MaKu)

Huuhkajien kokenein futsalpelaaja on topparin tontin vallannut Robert Ivanov. Itä-Helsingistä kotoisin oleva 27-vuotias Ivanov on ehtinyt pelaamaan aikuisten sarjoja futsalissa jo seitsemän kauden ajan. Aikuisten sarjoissa Ivanov on pelannut vain Marmiksen Kuulan eli MaKu:n riveissä. Ivanovin tilastoja voi tutkia Palloliiton tulospalvelun avulla.

Vasta Puolan pääsarjan Warta Poznańiin siirtyessä Ivanov jätti futsalkentät. Veikkausliigaa FC Hongassa pelatessaan Ivanov nähtiin joka talvi dominoimassa pääasiassa Helsingissä pelattavaa etelän 2. divari lohkoa. Topparin paikalla pelaava Ivanov tunnetaan hyvästä pallollisesta taidostaan, jonka ansiosta hän nousi Huuhkajien avaukseen viimeisissä MM-karsinta otteluissa ohi kokeneiden Paulus Arajuuren ja Joona Toivion. Hyvää pallollista osaamista tuskin on ainakaan haitannut Ivanovin pienen tilan futsalpelit.

Tilastojen valossa Ivanovin huippukausia futsalissa on ollut kausi 2017-2018, jolloin hän teki 15 pelaamassaan ottelussa 25 maalia. Myös kaudella 2016-2017 hän ylsi 23 maaliin, sekä muilla kausilla tasaisesti yli kymmeneen maaliin per kausi.

Ivanovin edustama MaKu on voittanut etelän 2. divisioonan ainakin viisi kertaa vuosina 2015-2019 (tulospalvelusta ei löydy kakkosen tilastoja pidemmältä ajalta). Maku ei ole kuitenkaan koskaan lähtenyt ylemmille sarjatasoille. Syy tähän johtuu todennäköisesti futsalin huonosta sarjajärjestelmästä, joka ei valmista etelän joukkueita ylemmille sarjatasoille. Kakkosessa voi pelata olemattomalla budjetilla ilman taustaorganisaatiota, mutta valtakunnallisessa Ykkösessä täytyy löytyä resursseja matkustaa peleihin Ouluun, Vaasaan ja Joensuuhun.

(Edit: Tulospalvelua pidemmältä ajalta saatujen tietojen perusteella MaKu on pelannut aikanaan myös Futsalin ykkösessä. Lähiaikoina se ei kuitentaan ole ollut kiinnostava sarjataso).

Rasmus Schüller (AC Stoppi)

EM-kisojen kapteenin Tim Sparvin paikan Huuhkajien avauksessa vieneeltä Rasmus Schüllerilta löytyy myös taustaa futsalista. Viimeisissä MM-karsintaotteluissa Glen Kamaran kanssa rautaisen keskikenttä duon muodostanut Schüller on futsalia pelannut viimeksi toissa kaudella 2019-2020. Schüllerin seurana futsalissa on aikuisten tasolla toiminut AC Stoppi. Samana vuonna Schüller edusti Veikkausliigassa HJK:a.

30-vuotias Schüller on pelannut aikuisten futsalsarjoja myös seitsemän kauden aikana (tilastot). Ivanovista poiketen Schüllerin pelimäärät ovat kuitenkin olleet vain muutamia per kausi ja lähinnä AC Stopin 3.divarijoukkue Cherokeen riveistä. Tehoikkain futsalkausi Schüllerillä oli 2019-2020, jolloin viiteen otteluun syntyi kahdeksan maalia.

Urheiluseura AC Stoppi toimii tiiviissä yhteistyössä vuonna 2000 perustetun Stop Huumeille ry:n kanssa. Futsalin puolella AC Stoppi muistetaan kymmenen vuoden takaa kun seura luopui futsal-liiga paikastaan, sekä käsittämättömästä 81-0 voitosta. Seuralla on nykyään useita joukkueita eteläisen alueen futsalsarjoissa.

Pekka Sihvola

Vanhoista jalkapallomaajoukkueessa pelanneista pelaajista kokeneinta kaartia parketin puolella oli Pekka Sihvola. Viimeksi 2014 Suomen paitaa jalkapallon puolella kantanut Sihvola pelasi useita kausia espoolaisen GFT:n riveissä futsal-liigaa. Tästä on kuitenkin jo niin paljon aikaa ettei Sihvolan futsal tilastoja löydy enää Palloliiton tulospalvelusta. Maalikoosteita ja uutisia sen sijaan löytyy. Alla kooste 18.1.2014 pelatusta GFT – SoFo (nykyään nimellä SoVo), jossa Sihvola teki hattutempun.

Futsalin EM-kisat alkavat 19.1.2020

Futsalin EM-kisat alkavat Alankomaissa keskiviikkona 19.1. Ensimmäistä kertaa kisoihin selvinnyt Suomen futsalmaajoukkue kohtaa heti torstaina Italian alkulohkon B ottelussa. Katseluopas kisoihin löytyy täältä.

Palloliiton uutiset ja raportit kisoista löydät täältä.

Artikkelikuva: Huuhkajat Instagram