Valikko Sulje

Futsalin MM-kisat alkavat sunnuntaina – Pelit suorana YLE:lta

Futsalin MM-kisat alkavat sunnuntaina - Pelit suorana YLE:lta

Futsalin MM-kisat alkavat tällä viikolla Liettuassa. Kultaiset mitalit jaetaan uusille maailmanmestareille sunnuntaina 3.10 kello 20:00 alkavassa finaalissa. Lähes kuukauden pituinen MM-juhla voi siis alkaa.

Kisojen TV-oikeudet on Suomessa YLE:llä. Ensimmäisenä otteluna kisoista näytetään sunnuntaina klo 15:50 Venäjä – Egypti ottelu, joka näkyy YLE TV2 kanavalta. Selostajana toimii Matti Härkönen ja asiantuntijana Matias Sarelius (entinen maajoukkueen ja GFT:n maalivahti).
TV-kanavat ja ohjelmisto: YLE Areena.

Otteluohjelma: FIFA

Sarjataulukot: Livetulokset

Ajankohtaisia uutisia englanniksi:
FIFA
Futsal Feed

Pelaajalistat (seurajoukkueet, numerot, yms):
FIFA

2021 FIFA Futsal World Cup Lithuania

Päivämäärät: 12 syyskuu – 3 lokakuu 2021
Isäntämaa: Lithuania
Kaupungit (areenat): Kaunas (Žalgiris Arena), Klaipėda (Švyturys Arena), Vilnius (Avia Solutions Group Arena)
Hallitseva mestari: Argentiina (2016)
Eniten mestaruuksia: Brasilia (viisi)
Ensikertalaiset MM-kisoissa: Liettua (UEFA, isäntämaa), Angola (CAF), Venezuela (CONMEBOL)

Joukkueet

Futsalin MM-kisat alkavat sunnuntaina - Pelit suorana YLE:lta

Kuudesta lohkosta jatkoon pääsevät varmuudella kaksi parasta joukkuetta. Lisäksi neljä parasta lohkojen kolmosta etenee 16. joukkueen pudotuspeleihin.

Ennakkosuosikkeja turnauksessa ovat Brasilia, Argentiina ja Espanja. Mestaruuteen asti saumoja on myös monella muulla joukkueella, esimerkiksi hallitsevalla Euroopan mestari Portugalilla tai edellisten kisojen finalisti Venäjällä. Aasian maista kovimpia ovat ennakkoon Iran ja Japani. Afrikan kärkimaana turnauksessa on ennakkoon Marokko.

Mielenkiintoisimpia pelaajia turnauksessa ovat Venezuelan maajoukkuemiehet Enderson Suarez (numero #8) ja Henry Gutierrez (#5), jotka pelaavat tulevalla kaudella FC Kemin paidassa futsal-liigassa. Lisäksi FC Kemi julkistaa tiistaina uuden pelaajasopimuksen, joka myös pelaa MM-kisoissa. Huhujen mukaan pelaaja ei kuitenkaan ole Venezuelan maajoukkueesta.