Valikko Sulje

Belgia vs Suomi torstaina – Esittelyssä EM-karsinnan avausvastustaja

Belgia vs Suomi torstaina - Esittelyssä EM-karsinnan avausvastustaja

Suomen miesten futsalmaajoukkue kohtaa torstaina 28.1 EM-karsintojen avausottelussa Belgian Liègessä. Ottelu alkaa 21:00 Suomen aikaan ja näkyy YLE TV2/Areenan kautta. Muita joukkueita lohkossa ovat Italia ja Montenegro.

Belgian maajoukkue

Belgian futsalmaajoukkueen menestysvuodet sijoittuvat ajalle, jolloin Suomessa potkittiin vielä vihreää karvapalloa koulujen liikuntasaleissa. Alankomaissa järjestetyissä MM-kisoissa 1989 Belgia sijoittui neljänneksi ja Espanjan EM-kisoissa 1996 joukkue saavutti pronssiset mitalit. 2000-luvulla Belgia ei ole enää MM-kisoihin yltänyt, mutta EM-kisakokemusta löytyy alkulohkojen osalta vuosilta 2003 (Italian kisat), 2010 (Unkarin kisat) ja 2014 kotikisoista.

Futsal World Rankingissä Belgia löytyy tällä hetkellä sijalta 28. Suomen sijoitus on hienosti sujuneiden MM-karsintojen jäljiltä kohonnut jo 20. sijalle.

Edellisissä MM-karsinnoissa Belgia tippui jo Main Round lohkovaiheessa. Samasta lohkosta voittajana jatkoon selvisi Suomen kaatanut Serbia. Toisena jatkoon selvisi Ranska ja lohkon jumboksi jäi Sveitsi. Serbialle Belgia hävisi niukasti 1-2 ja Ranskalle lukemin 5-3. 

Belgian maajoukkue
Belgian viimeisimmät karsintaottelut.

Nämä EM-karsinnat (kuva yllä) Belgia joutui aloittamaan jo ensimmäiseltä kierrokselta. Belgian kanssa samassa lohkossa pelasi Armenia, Montenegro ja Skotlanti. Belgia voitti jokaisen ottelunsa. Samasta lohkosta myös Montenegro pääsi lohkokolmosena jatkoon ja pelaa siis nyt samassa lohkossa Belgian ja Suomen kanssa. 

Viimeistely maaottelussa Belgia kohtasi 24.1 sunnuntaina Alankomaat (Futsal World Ranking 35.). Ottelu päättyi Marvin Ghislandin maalilla Belgian 1-0 voittoon.

Belgian kokoonpano rakentuu pitkälti oman maan pääsarjan pelaajista. Belgian liigan tunnetuin joukkue on FP Halle-Gooik, joka esiintyi viime kaudella Mestareiden liigan Elite Roundilla eli 16. parhaan joukossa. Halle-Gooikia edustavat myös Suomea kiusanneet Serbian maajoukkuepelaajat Dragan Tomic ja Jovan Lazarević. Belgian pääsarjaa on pelattu jo vuodesta 1968 vuodesta asti, joten lajilla on maassa pitkät perinteet.

Belgian kokoonpano

EM-karsintojen ensimmäisen kierroksen lohkossa Belgian paras maalintekijä oli Steven Dillien neljällä maalilla. 28-vuotias pivot pelaaja edustaa Belgian liigan FT Antwerpenia. Toiseksi eniten maaleja teki FT Charleroita edustava Omar Rahou, joka osui kolmesti.

Belgian maajoukkueen muita huippupelaajia ovat Ranskan liigaa johtavan Lillen Lucas Diniz. Lille voitti juuri Ranskan liigan kärkikamppailussa mm. Ricardinhon ja Carlos Ortizin edustaman ACCS Pariisin 4-2 (maalikooste alla). 35-vuotiaalla laitapelaajalla on myös Brasilian passi.

Muita brassipelaajia Belgian riveissä kokeneet Leo (40-vuotta) ja Rafael Teixeira (37-vuotta). Molemmat ovat jo pitkään edustaneet Halle-Gooikia ja pelanneet sitä ennen mm. Italiassa.

Nimetty kokoonpano Suomi otteluun:
Moustafa Idrissi (MV), Futsal Team Charleroi (BEL)
Dries Vrancken (MV), Futsal Hasselt (BEL)
Ibrahim Adnane, Futsal Team Charleroi (BEL)
Jasper Buyl, Futsal Topsport Antwerpen (BEL)
Leonardo ”Leo” Carello Aleixo, Futsal Project Halle-Gooik (BEL)
Reda Mohamed Dahbi, Futsal Team Charleroi (BEL)
Steven Dillien, Futsal Topsport Antwerpen (BEL)
Lucas Diniz Pinheiro, Lille Métropole Futsal (FRA)
Soufian El Fakiri, Futsal Team Charleroi (BEL)
Abdelhalim Ettalaki, Futsal Topsport Antwerpen (BEL)
Marvin Ghislandi, Futsal Team Charleroi (BEL)
Bram Meyers, Futsal Project Halle-Gooik (BEL)
Joren Paulus, ZVC Renolim Borgloon (BEL
Omar Rahou, Futsal Team Charleroi (BEL)
Abdelhakim Sababti, Real Noorderwijk (BEL)
Ahmed Sababti, Futsal Topsport Antwerpen (BEL)
Bruno Rafael Teixeira, Futsal Project Halle-Gooik (BEL)
Kenneth Vanderheyden, ZVC Renolim Borgloon (BEL)

Päävalmentaja: Karim Bachar

https://www.rbfa.be/en/national-teams/futsal/futsal-team/futsal-squad

Artikkelikuva: Dutch Futsal (Belgia – Alankomaat ottelu 24.1.2021)

Italialaiset Tirogiro futsalkengät Futsave.com verkkokaupasta

Tirogiro proteus futsalkenkä
Italialaiset Tirogiro futsalkengät Futsave.com verkkokaupasta