Valikko Sulje

Kreikan Superliigassa suomalaisväriä – Niko Mäkinen pelaa futsalia Kreetan saarella

Kreikan Superliigassa suomalaisväriä - Niko Mäkinen pelaa futsalia Kreetan saarella

Alkaneella kaudella nähdään suomalaisedustusta myös Kreikan Superliigassa, jossa Niko Mäkinen pelaa Rethimnon paidassa. Viimeksi kotimaisilla kentillä Mäkinen on nähty Someron Voiman paidassa futsal-liigassa kaudella 2017-2018, sekä sitä ennen mm. TPK:n pelipaidassa.

Alkanut kausi on pivotin paikalla viihtyvän Mäkisen toinen Kreetan saarelta ponnistavan Rethimnonin kanssa. Edellisen kerran hän edusti kreetalaisia kaudella 2018-2019, jolloin Rethimnon pelasi vielä Kreikan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Kauden jälkeen Rethimnon nousi Superliigaan, mutta Mäkinen siirtyi viime kaudeksi Espanjaan. Tätä ennen Mäkinen on ehtinyt hakea futsalkokemusta myös muista joukkueista Portugalin ja Espanjan alemmilta sarjatasoilta.

Kreikan Superliiga

Alkaneella kaudella Superliigassa pelaa 12 joukkuetta, joista suurin osa tulee Suur-Ateenan alueelta. Ennakkoon sarjan kovimmat joukkueet ovat AEK Athens, Panathinaikos ja Doukas. Rethimnon on odotuksissa sarjan häntäpäässä yhdessä Kallitheasin ja sarjanousijoiden Combran ja Faliron kanssa. Sarjan viimeinen joukkue putoaa ja toiseksi viimeinen karsii paikasta ensi kauden Superliigaan.

Pysyvä linkki tähänkin sarjataulukkoon löytyy sivuston sarjataulukot osiosta.

Kuva: Livetulokset.com

Superliigasta ei suoria lähetyksiä ainakaan tällä hetkellä lähetetä, mutta otteluista tulee hyvin maalikoosteita Futsal Hellasin Youtube-tilille. Alla maalikooste otteluste Combra – Rethimnon, jossa Mäkinen (numerolla 7 lilapaitasessa joukkueessa) viimeisteli kaksi maalia vierasjoukkueen voitossa.

Kreikan futsalista voi lueskella enemmän http://www.futsalhellas.com/ tai https://www.futsal365.gr/ sivustoilta. Sivustojen kielet voi kääntää translaten kautta englanniksi.

Artikkelikuva: Hellas Futsal