Valikko Sulje

Ollako vai eikö olla?

Kyseisessä kaupungissa luovuttiin liiton sarjojen sarjapaikasta kaudelle 2018–2019, 2012–2013 ja 2010–2011. Silti on mahdollista nähdä kyseisen kaupungin seura futsal-liigassa kaudella 2020–2021. Kyllähän seuroja tulee ja menee, mutta näissä tapauksissa pelaajat vain sattuvat olemaan usein samoja.

Palloliiton alaisissa sarjoissa luopuminen kesken kauden tai tietyn takarajan jälkeen tarkoittaa viiden vuoden karenssia samalle sarjatasolle. Tämän karenssin pystyy kiertämään suhteellisen helposti. Luovutat tarpeeksi ajoissa tai lähdet uusien värien alla koettamaan paikkaa auringossa.

Aikoinaan futsalissa pidettiin hyvinkin suurena totuutena helsinkiläisten joukkueiden perseilyä. Milloin mikäkin joukkue luopui ja tuhosi otteluohjelmat, milloin eivät halunneet Lappiin pelaamaan (ei ole muuten ihan hetkeen Meri-Lappia pohjoisemmasta edes löytynyt joukkue) ja muita legendoja.

Luopumisia tuli.

Ne pelaajat eivät tosin laittaneet kimpassa uutta projektia käyntiin tavoitellakseen paikkaa auringossa.

Futsal-ykkönen on juossut viimeiseen kurviinsa ennen satasen sileää. Zenith ei vaihda sarjatasoaan koskaan on hoettu vuodesta 2003. Nyt näyttää vaihdon olevan ajankohtainen. Se tosin tulee eri suuntaan kuin on vuosikaudet odotettu.

Jos 2017–2018 kaudella liigaa pelanneista, ja Ykkösen paikan putoamisen jälkeen seuraavaksi kaudeksi luovuttaneista pelaajista kymmenenkunta löytyy Ykkösen kärkikahinoista sitä seuraavalla kaudella eri seuran nimissä, on siinä jotain hyvinkin pielessä. 

Oraakkelia hieman harmittaa. Keitä se palvelee? Ei harmistus, vaan putoaminen, luovuttaminen, värien vaihtaminen, nouseminen. Oraakkelilla on paha aavistus trendin jatkuvan.

Luovuttaminen on helpoin tie, kun asiat eivät ole kivoja.

Se on myös aina liian aikaista.

FC KIISTO on kärkkynyt Ykkösen kärkipaikkaa läpi kauden. Nyt he ovat kiinni liigakarsinnoissa. Kun Ykköstä on jäljellä kolme kierrosta, Zenith johtaa kolmella pisteellä, vaasalaiset ovat toisena ja heitä jahtaa PJK kahden pisteen päässä. Mikäli raahelaiset onnistuvat hoitamaan rästiottelunsa, hengittävät he pisteen verran KIISTOn perässä.

Futsal-ykkösen helmikuun pelaajakin on valittu. Tai pitäisi olla. PJK:n loistava loppukiri on ollut huikaiseva ja sitä on kapellimestaroinut tuttuakin tutumpi nimi – Miikka Mörö. Mörö on takonut helmikuun otteluissa 13 maalia ja säestänyt niitä viidellä syötöllä. Samaan aikaan PJK on voittanut neljä otteluaan maalierolla 34–8. Tuohon osuu mm. 7–1 voitto sarjan kärkijoukkue Zenithistä.

Palataan alkuun. Vaasalaiset futsaljoukkueet ovat luopuneet liiton sarjojen paikoistaan viimeisen kymmenen vuoden aikana kolme kertaa. Se on aivan liian usein. Monet samat pelaajat ovat olleet aina mukana.

Oraakkeli näkee kristallipallossaan kaksi eri tulevaisuutta. Toisessa vaasalaiset pelaavat kauden verran liigaa, vain luopuakseen paikastaan. Toisessa PJK:n Mörö johdattaa omansa liigakarsintoihin ja vaasalaiset jatkavat ykkösessä myös tulevaisuudessa. Jos jaksavat.